Passiva högtalare

Som tidigare nämnt, är denna modell av högtalare detsamma som vanliga högtalare, som då behöver kopplas till en förstärkare. Det finns en rad olika fördelar med att använda sig av passiva högtalare. Dessa högtalare håller väldigt länge, och det är något positivt för dig som gärna vill använda högtalare som inte går så snabbt sönder. En annan fördel med den här modellen av högtalare är att de inte åldras, detta innebär att standarden för kablar samt annat dylikt oftast förblir oförändrade under en lång period innan det behöver bytas ut. Det är ett helt annorlunda sätt att byta upp dig bland annat i förstärkare och annan övrig kringutrustning än vad som egentligen behöver göras med en kompaktstereo.

Det finns en rad olika typer av den här högtalaren som kan köpas, och dessa är:

  • Golv – Dessa modeller består av flera element, allt ifrån diskant, mellanregister och bas. Tipset är att köpa den här modellen om du har ett stort rum, och om rejält tryck i ljudet är av intresse.
  • Stativ – Modellen placeras på bänk, stativ eller dylikt.
  • Vägg – Kan hängas upp på väggen och är väldigt liten. Denna modell brukar oftast användas ihop med Tv-apparater.
  • Center – Kan köpas in om ett hemmabiosystem är av intresse i hemmet.
  • Subwoofer/Subbs – Köps detta är syftet att fylla på med ett basljud som är kraftigare.

Golvhögtalare kan ligga mellan 3000 till 30000 kronor, medan en stativhögtalare finns från 2000 och uppåt.

Leave a Comment